Elke maandagmiddag zijn de vrijwilligers actief in de Mariahof, de samentuin in wijkpark De Horst. We werken samen in de tuin. Er zijn geen eigen stukjes. Dit heeft als voordeel dat er altijd wel iemand aanwezig is om de tuin te onderhouden. Het is dus niet erg als je een keertje geen tijd of zin hebt om langs te komen. We zaaien en planten samen, onderhouden de tuin én we delen in de oogst.
De tuin is zo ingericht dat er het hele jaar groente en kruiden geoogst kan worden, dus ook midden in de winter. En je kunt natuurlijk ook naar de tuin komen om te genieten van de vele bloemen en andere planten die er in groeien. Een groot deel van de tuin is ingericht als kijk-, proef- en voeltuin. Zo is er een boom die ruikt naar pindakaas, een plant die smaakt naar olijven, een plant die smaakt naar drop, en een heel stekelige bloem die je heel voorzichtig kunt vasthouden.
Naast bloemen en planten zijn er ook heel veel beestjes in de tuin te vinden. Vooral de bloeiende planten trekken heel veel bijen, hommels, vliegen en vlinders aan. Op sommige plekken hoor je alleen maar het gezoem van de vele insecten. Ook onze bijen zijn altijd actief. Als je voorzichtig bent, kan je ze van heel dichtbij bekijken. De compostbakken zitten ook vol met kleine diertjes. Wormen, pissebedden, duizendpoten en zelfs miljoenpoten krioelen door elkaar in de compost.
Dus kom gerust een keer langs op maandagmiddag. Vanaf ongeveer 14:00 uur is er iemand in de tuin aanwezig.