Stem op het voedselbos in Mariahoeve

Fruitbomen, bessenstruiken, eetbare planten en onverwachte smaken. Binnenkort zijn ze allemaal te vinden in Voedselbos Mariahoeve. Het voedselbos komt aan de rand van Den Haag, langs de Noordelijke Randweg. De Tuinen van Mariahoeve zijn ook bij dit project betrokken. Om het voedselbos voor iedereen toegankelijk te maken is subsidie aangevraagd bij het ANWB-fonds. via deze link: http://www.anwb.nl/fonds, en gebruik als zoekterm Lekker Bezig Buiten. Stemmen kan van 26 oktober tot 12 november.

Een voedselbos aan de rand van Den Haag. Het is al jaren een grote wens van Stichting De Tuinen van Mariahoeve om meer fruitbomen en -struiken in de wijk te plaatsen. Met het voedselbos kan dat gerealiseerd worden. Eigenlijk is voedselbos een beetje een misleidende naam, want het wordt geen bos. Daarvoor is er te weinig ruimte. Voedselbos Mariahoeve zal vooral bestaan uit struiken en laagstam fruitbomen, naast allerlei meerjarige eetbare planten. Alle bomen en planten dragen bij aan het ecosysteem in het voedselbos. Het is een nieuwe vorm van voedselteelt. Niet gericht op het telen van snelgroeiende gewassen, maar meer op gewassen die over een langere tijd oogst opleveren. Fruit- en notenbomen zijn daar een goed voorbeeld van, net als bessenstruiken en kruiden.
Voedselbos Mariahoeve wordt een plek waar mensen samen kunnen komen, samen buiten bezig kunnen zijn en leren van elkaar en van de natuur. Het voedselbos wordt onderhouden door vrijwilligers, er worden workshops gegeven en scholen kunnen er terecht voor natuurlessen.

Om het bos toegankelijk te maken hebben we subsidie aangevraagd bij het ANWB-fonds. We willen dat iedereen kan genieten en leren in ons voedselbos. Daarom willen we speciale informatiebordjes laten maken. Op de bordjes staat informatie over de planten, en wat ermee gedaan kan worden. Via een QR-code kan die informatie ook voorgelezen worden, zodat ook blinden en slechtzienden van de natuur kunnen genieten. Verder willen we een halfverhard pad aan laten leggen, zodat de plek ook toegankelijk wordt voor mensen met een scootmobiel, rollator, rolstoel of kinderwagen.
Stem op ons project, via ANWB-fonds: http://www.anwb.nl/fonds en gebruik als zoekterm Lekker Bezig Buiten. Stemmen kan van 26 oktober tot 12 november.

Help ons om het voedselbos in Mariahoeve een mooie plek te maken die voor iedereen toegankelijk is.