• NL doet 2020 aarde verrijken met biologische grond

  • 2019 nieuwe tuinplanten geplant

Vlindertuin Reigersbergen

Stichting de Tuinen van Mariahoeve vindt haar oorsprong in de Vlindertuin van Mariahoeve op het landgoed Reigersbergen. Deze tuin is in 2000 is aangelegd door Marjan Looije op een voormalige groenafvalplaats. De Gemeente heeft na het afgraven van de berg met takken de grond beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een Vlindertuin. Aan deze tuin werken vier vrijwilligers mee. Inmiddels is de Vlindertuin een bekende pleisterplaats geworden.

De Vlindertuin heeft in 2009 de Gulden Klinker mogen ontvangen uit handen van wethouder Baldewsingh.

In 2015 is het 15 jarig jubileum gevierd met muziek van wijkbewoners met Pluk en Pleej. Er was een workshop van Jerney de Wilde waarbij bezoekers een vlinder konden zeefdrukken op een tas. En er werd een lezing gehouden door Anna Kreffer over nachtvlinders. Door kunstenares Ka van Haasteren is een prachtig vlinderdiorama gemaakt ter ere van het jubileum. Er zijn allerlei vlinders en rupsen in te ontdekken.

In 2018 heeft de vlindertuin de Platina Klinker gewonnen. Hiervoor heeft Victor van der Meijs een vlinderbankje gemaakt. Een loveseat voor twee personen met uitzicht op de vlindertuin. Het licht groene beeldje in het midden is de beschermvrouwe van de vlinders. Zij houdt sinds lente 2000 de trouwe wacht over de vlindertuin……

Meer informatie

stuur een mail